Vervoersdiensten met vrijwilligers bieden soms werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn mensen die wat meer begeleiding nodig hebben en minder belastbaar zijn. Soms zijn het mensen die een opstap nodig hebben om weer te re-integreren of biedt de organisatie een fijne blijvende werkplek.

Vaak is niet algemeen bekend dat vervoersdiensten dit doen, maar komt het terloops aan de orde. Zij doen dit omdat ze het leuk vinden, omdat zij graag iets betekenen in eigen stad of dorp en omdat zij mét deze mensen een mooi vervoersaanbod kunnen verzorgen. Win-win dus. Tegelijkertijd kan het ook een lastige klus zijn; het vergt veel tijd, aandacht en flexibiliteit. Er is ook koudwatervrees bij organisaties die alleen met vrijwilligers werken en overwegen om deze stap te maken.

In opdracht van Vervoer voor Elkaar bezoeken we verschillende vervoersdiensten in het land. We onderzoeken hoe zij succesvol zijn in het bieden van deze werkplekken en het organiseren van vervoer met vrijwilligers én mensen met afstand tot werk. Download de publicatie en neem een kijkje wat de stichting Vervoer voor Elkaar voor jouw vervoersdienst kan betekenen.