Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Maar kom maar eens aan mooi beeldmateriaal voor een flyer, website of bij een artikel voor de lokale krant. Eigen foto’s zijn niet altijd goed genoeg en een zogenaamde stockfoto van het internet niet ‘echt’ genoeg. Goede foto’s laten maken is kostbaar en vraagt ook een strategie; wat wil je vertellen met het beeldmateriaal en waar ga je het voor gebruiken?

Binnen het project van de provincie Utrecht hebben we een budget opgenomen voor het maken van goede foto’s van Utrechtse vervoersdiensten. Die willen we in mei gaan maken. 

Ons doel is de betekenis van het vervoer voor mensen in beeld te brengen, zowel voor vrijwilligers als de klanten. We gaan foto’s maken waar je deels een voertuig op kunt zien maar vooral interactie tussen mensen en de sociale meerwaarde van het vervoer. We doen dit zodanig, dat de vervoersdienst die gefotografeerd wordt niet herkenbaar in beeld komt. Dit levert een ‘fotobibliotheek’ op die alle vervoersdiensten met vrijwilligers in de provincie Utrecht kunnen gebruiken. 

We zoeken 1 dienst met e-shuttles, 1 met auto en 1 met (rolstoel)bus. We komen dan een halve dag meerijden met verschillende chauffeurs en passagiers. We vragen jullie om samen met ons de fotoshoot te organiseren en vrijwilligers en klanten vooraf toestemming te vragen voor het gebruik van fotomateriaal.

Wil jij met jouw vervoersdienst meedoen aan de fotoshoot? Laat het dan weten vóór 25 april aan Femke

Data fotoshoot: 4/ 5 juni of 10/ 11 juni