Kennisbank

In deze kennisbank vind je alle publicaties. Deze kan je downloaden.

Publicaties

Overzicht vrijwilligersvervoer
Noord-Holland

Kennis delen

Vrijwilligers werven

Informatie, praktische voorbeelden en tips

In publicatie ‘overzicht vrijwilligersvervoer Noord-Holland’ worden alle vervoersinitiatieven in Noord-Holland beschreven. Het overzicht maakt de diversiteit binnen het vrijwilligersvervoer zichtbaar. Er zijn ook contactgegevens opgenomen zodat je vragen kunt stellen naar aanleiding van de getoonde informatie.

Voor wie: vervoersorganisaties, startende initiatieven, welzijn- en zorgorganisaties, beleidsmakers, wethouders en andere geïnteresseerden.

Het overzicht is digitaal beschikbaar en ook in beperkte oplage gedrukt. Wil je een exemplaar bestellen? Stuur ons een bericht via onderstaand formulier en wij nemen contact met je op.

 

Vrijwilligersvervoer staat of valt met de inzet van goede en betrouwbare mensen. Veel vervoersinitiatieven ervaren dat werven op de klassieke manier onvoldoende nieuwe vrijwilligers oplevert. Op verzoek ontwikkelde het kenniscentrum een praktische toolkit over het werven van vrijwilligers. Met onder meer tips over de inzet van sociale media en filmpjes.

Voor wie: vervoersorganisaties, startende initiatieven, welzijn- en zorgorganisaties.

De toolkit is een digitale uitgave. Heb je interesse om deze te ontvangen? Stuur ons een bericht via onderstaand formulier en wij nemen contact met je op.

 

 

Ontwikkelen van een vervoersdienst met vrijwilligers

Vervoer naar dagbesteding door vervoersdiensten met vrijwilligers

Wil je een nieuwe vervoersdienst opzetten of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die vervoer met vrijwilligers kan bieden? Deze publicatie helpt je op weg. Het biedt overzicht van de verschillende type diensten, goede voorbeelden en handvatten waarmee je aan de slag kunt. De publicatie is gemaakt voor betrokken bewoners en sociaal ondernemers, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties.

 

Deze publicatie gaat over het vervoer naar dagbesteding door vrijwilligers. Het zoomt in op de kruising tussen twee werelden: de wereld van dagbesteding(svervoer) en de wereld van vrijwilligersvervoer. Op het kruispunt van deze twee werelden kom je veel tegen: wetgeving, voorbeelden, ervaringen en
dilemma’s. Deze publicatie informeert je daarover.

 

 

Vervoer naar dagbesteding door vrijwilligers

Wegwijs

Wetgeving, veelgebruikte termen en trends in de wereld van vrijwilligersvervoer, taxivervoer en openbaar vervoer

Maak je als dagbestedingsorganisatie gebruik van vrijwilligersvervoer of overweeg je dat? Dan is deze publicatie interessant voor jou. Laat je inspireren door de mogelijkheden en voorbeelden! Deze uitgave is ook interessant voor gemeenten, welzijnsorganisaties, taxibedrijven, cliëntenorganisaties en iedereen die zich bezighoudt met de mobiliteit van mensen met een beperking. 

 

In deze publicatie brengen we wet- en regelgeving in beeld voor:
1. Speciaal taxi- of doelgroepenvervoer
2. Openbaar vervoer
3. Vrijwilligersorganisaties

Welke wet- en regelgeving geldt precies voor wie, wie zijn alle betrokken partijen en wat zijn de belangrijkste
trends en begrippen? In elk hoofdstuk maken we een koppeling met vervoer door vrijwilligers.

Marieke Boon

Kwartiermaker

Marieke Boon ontwikkelde tien jaar geleden de HugoHopper, was betrokken bij de start van het platform vrijwilligersvervoer Noord-Holland-Noord in opdracht van Connexxion, deed onderzoek door heel Nederland naar vrijwilligersvervoer en adviseerde diverse gemeenten en startende vrijwillige vervoersorganisaties.

marieke@kenniscentrumvrijwilligersvervoer.nl

Femke Nannes

Kwartiermaker

Femke Nannes ontwikkelde enkele jaren geleden de Zoefzoef, is betrokken bij diverse projecten en organisaties rondom ouderen, heeft kennis en ervaring in het werken met vrijwilligers en rondom arbeidsparticipatie in relatie tot vervoer en deed onderzoek naar vervoersprojecten in heel Nederland.

femke@kenniscentrumvrijwilligersvervoer.nl

Kenniscentrum Vrijwilligersvervoer

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo-van-internet-PNH_RGB_pos

Heb je een goed idee of kennis die je wilt delen?

Wil je eens sparren over jouw vervoersinitiatief? Ben je op zoek naar specifieke informatie? Wil je jouw vervoersinitiatief verbinden met ons netwerk? Wij komen graag met je in contact!