Het is voor bijna iedere vervoersdienst een voortdurend aandachtspunt: hoe vinden we goede nieuwe mensen? De gouden tip die met stip op nummer één staat is: zoek mensen via je eigen vrijwilligers. Mond tot mondreclame werkt ook als het om het vinden van vrijwilligers gaat. Het levert vaak goede vrijwilligers op, maar je bent natuurlijk wel afhankelijk van je huidige vrijwilligers. 

Wat kan je nog meer doen? We delen een paar goede voorbeelden die we hoorden in gesprekken, hopelijk heb je er wat aan!

  • Veens Welzijn legde voor het werven van meer chauffeurs voor de +Bus contact met de Lionsclub. Binnenkort komen er een aantal chauffeurs proefrijden, het is nog afwachten of zij dat ook structureel willen blijven doen. Lion zetten zich in om anderen te helpen. Er zijn honderden Lion Clubs in Nederland, vind er via de website een bij jou in de buurt. 
  • Een ouderinitiatief voor leerlingenvervoer in Oudewater maakte een ongewone opvallende flyer. Zie de afbeelding.
  • De Wijkmobiel Amersfoort werkt samen met MBO studenten die filmpjes gaan maken om de Wijkmobiel te promoten naar klanten en voor het vinden van nieuwe chauffeurs. Zij zijn heel enthousiast over deze samenwerking. Vraag ernaar bij de voorzitter of houd de website in de gaten,  (nu nog oude filmpjes, de nieuwe filmpjes worden binnenkort gemaakt).